Grad divova.
Većina naučnika se slaže sa tim da je pronalazak izgubljenog grada divova najvažniji arheološki pronalazak u dvadeset prvom vijeku. On baca sasvim novo svjetlo na istinu o nastanku i životu čovjeka na zemlji.

Na tom arheološkom nalazištu su pronađeni alati koji su tolikih proporcija da je savemenom čovjeku nemoguće da ih koristi. Ogromnih sudimenzija i vrlo teški.

Međutim, iako je ovaj pronalazak od ogromnog značaja za čovječanstvo, pada u oči činjenica da zvanični mediji uopšte nisu izvještavali o ovom pronalasku. Zbog toga su nformacije o ogromnim građevinama koje su djelo neke druge civilizacije, po svemu sudeći civilizacije divova, ostale nedostupne širokim masama.

Grad divova u legendama

Zanimljiva je činjenica da su lokalne legende i prije otkrivanja grada govorile da su udaljene predjele Ekvadora naseljacali divovi koji su za sobom ostavili megalitske građevine.

Grad koji je otkriven nije i jedino nalazište mega građevina na ovim lokalitetima jer ih u njegovoj okolini ih ima još.

Upravo legende o postojanju ovih građevina su naučnici i iskoristili tako što su kroz razgovor sa starosjediocima otkrili lokalitete gdje se nalaze nalazišta.

                                                      Grad divova

Kada je grad pronađen u njemu je otkriven niz građevina. Među njima je i jedna piramida visoka sedamdeset osam metara, a tako isto je i široka.Pada u oči da je građena od blokova koji su teži od dvije tone. Na njenom vrhu se nalazi jedan uglačani kamen za koji se vjeruje da je služio u neke ceremonijalne svrhe.

Iako su blokovi zarasli, jasno se može raspoznati da je kamenje povezano nekom vezivnom materijom slično današnjem maltaru pa se predpostavlja da je to neoboriv dokaz o upotrebi cementa u to drevno doba. Po zvaničnoj nauci tada nebi trebalo da bude ni čovjek a kamoli da je znao proizvodoiti i upotrebljavati cement.

Građevine nisu bile najvažnije otkriće u izgubljenom gradu divova.

Najvažnije otkriće je upravo onaj predimenzionirani alat. On dokazuje da su zemljom hodali divovi i da su gradili fantastične građevine.

Istraživač Brus Fentom, koji je bio u timu istraživača koji su pronašli izgubljeni grad divova, rekao je da je to konačan dokaz da su divovi nekada hodali zemljom i da su pravili nevjerovatne gradove i građevine.
Postoje i oni koji smatraju da grad ne postoji iako postoje brojni dokazi o njegovom otkriću. Navodi se da je ministarstvo kulture u Ekvadoru poslalo svoje predstavnike da istraže drevni grad 2013. godine. Oni su utvrdili da je piramida o kojoj su istraživači pričali samo prirodna formacija.

To ne iznenađuje ako znamo da su i u SAD-u uništavani skeletni ostaci divova. To su radili kako bi se zaštitila neka njihova teza o postanku civilizacije na zemlji. Ovakvi pronalasci takve teze lako bacaju na koljena.

Otpor novim i istinitim pronalascima je ogroman. Ovakvi pronalasci se uvijeknađu u medijskoj blokadi pa se za njih skoro i ne zna.

svjetloistine.com

Učitaj više povezanih članaka
Učitaj više od Dzevad Imsirovic
Učitaj više u Ostale zanimljive objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite također

Svi bi da budu fudbaleri i pjevači. Niko nebi radio.

Svi bi da budu fudbaleri ili pjevači ili …   Trenutno živimo u sistemu koji mal…