Proxima, naš novi dom.
Već smo pisali da je NASA pronašla na desetine planeta koje kruže oko neke zvijezde.
Očekivalo se samo da pronađu planetu koja je po osobinama ista ili slična Zemlji, da je na odgovarajućoj udaljenosti od svoje matične zvijezde tako da na njoj može postojati voda u tečnom stanju pa da se mi lijepo spremimo i da odemo da živimo u tom novom domu.

Eto i to smo dočekali.

NASA je pronašla planetu koju ćemo najvjerovatnije u nekom razdoblju svog razvoja konolizirati.

Tekst o ovoj planeti sam pronašao na sajtu “Fokuzz” a objavljen je 25 oktobra,2016 godine i nosi naslov Naučnici su otkrili Proksimu B, planetu toliko sličnu Zemlji da će verovatno postati naš novi dom. Pogledajte koliko ona podseća na našu planetu

Ovaj sajt sam odabrao slučajno jer je vijest objavljena u skoro svim mas. medijima
Odavno sam očekivao da se ovakvi naslovi pojave i da NASA izađe sa tvrdnjom o tome kako je pronašla naš novi dom.
Odmah su se pojavile slike koje potvrđuju tvrdnju o pronalasku ove obećane planete pa pogledajte kako nam izgleda
Proxima, budući topli dom,

proxima

O tome kako oni plasiraju svoja otkrića i ko ih u stvari predvodi u poslu pročitajte u serijalu koji možete pronaći ovdje
Zanimljivo je da se odmah pojavi i video o tim planetama kao da smo tamo već bili pa sve to lijepo snimili.
Da bi otkrili šta kruži oko crvenog patuljka, naučnici su se poslužili analizom elektromagnetnog spektra GJ 832. Ta tehnika je poznata kao “metoda radijalne brzine” (RV) i funkcioniše po principu praćenja promjena frekvencije svjetlosti zvijezde. Na osnovu toga su zaključili da egzoplaneta kruži orbitom udaljenom 0,25-2 astronomske jedinice od matične zvijezde i da ima 15 puta veću masu od Zemljine.
Vidite koliko komplikovane metode naučnici koriste za otkrivanje planeta da je to nemoguće.
To je bukvalno nemoguće ali kada nam to oni kažu moramo povjerovati.
Ipak moram da vas razočaram jer mislim da mi tamo nikada nećemo otići.
Ako ne zbog toga što ta planeta možda nikako i ne postoji, onda zbog daljine.
Ja se nebih upuštao koliko kilometara je ona daleko. Kako bih vam makar približno predstavio tu udaljenost navodim vam jedan primjer.
Da je Adem (Adam prvi čovjek na zemlji) za vrijeme svog života krenuo ka toj obećanoj planeti, sa tehnologijom koju mi trenutno imamo, još ne bi stigao do te planete.
Međutim bombardovanje ljudskih mozgova glupostima oko napuštanja zemlje je ogromno.
Na sve strane se prikazuju filmovi koji nas upućuju u to. Koji prikazuju kako će izgledati evakuacija zemlje. Kako će izgledati kolonizacija neke druge planete.
Nemojte da vas zavaraju. Cilj im je da podsvjesno dopustite da vam razore mjesto na kojem živite. Za boga miloga ONI su pronašli za vas bolju planetu od ove koju imate.
Zbog toga vam svima po ko zna koji puta moram reći da za nas druge planete nema. Da moramo čuvati ovu koju nam je bog dao.
A ekipi koja tvrdi da možemo kolonizirati tamo neku (kako oni vole reći egzotičnu) planetu bih predložio da uzmu taj svemirski brod sa kojim planiraju da odu gore.
Da ga smjeste negdje u pustinju ili na Grenkand pa da vide kojiko će moći da žive recikliranjući svoja gov.. i ne kontaktirajući sa ostatkom svijeta.
Lično mislim da bi za nekoliko mjeseci od njih ostali samo skeleti.
Žalosno je da postoje ljudi koji toliko vjeruju u te priče pa bi sutra uskočili u prvi sanduk i otisnuli se put novog doma.
Još jednom vam moram reći. Čuvajmo mi Zemlju jer smo tu svoji na svome. Na nekim, tamo gore, nevidljivim planetama, za nas nema života.
Učitaj više povezanih članaka
Učitaj više od Dzevad Imsirovic
Učitaj više u Uncategorized

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite također

Svi bi da budu fudbaleri i pjevači. Niko nebi radio.

Svi bi da budu fudbaleri ili pjevači ili …   Trenutno živimo u sistemu koji mal…